Over Mij

Ik werk op het terrein van kwaliteitszorg, leren en veranderen. Met veel ervaring in het onderwijs en sport; als bestuurder, trainer, leidinggevende, adviseur en toezichthouder.

​Met een frisse scherpe blik, stevige kennis, humor en een groot netwerk van ervaren experts.

​Ik analyseer, adviseer en begeleid; ik help, coach en train; door te zeggen waar het op staat. Volgens erkende concepten, pragmatisch, met humor en no nonsens.

Het moet kloppen én het moet werken.

Ik heb tien jaar voor de klas gestaan in het basisonderwijs. Daarna ben ik directeur geweest van scholen in Bussum, Rhenen en Singapore. Ondertussen heb ik een buitensportbedrijf opgericht. Na een studie pedagogiek ben ik bij het Algemeen Pedagogisch Studiecentrum (APS) gaan werken als adviseur en programmadirecteur van APS International.

​Tussen 2014 en 2020 was ik bestuurder van BasisBuren; ik schrijf regelmatig artikelen en columns, onder andere voor JSW

​Naast het onderwijs heb ik een enorme passie voor sport. Duursporten is naast lekker en goed ook een soort meditatie: je hoofd raakt leeg en je lost problemen op zonder dat je het weet. Ik ben fervent lange-afstandstriatleet; ik heb 6 keer gefinisht in een IronMan. De metaforen uit de triathlon zijn overigens een op een vertaalbaar naar leiderschap.

In 2015 heb ik Remarkable Learning opgericht. De naam verwijst naar mijn manier van leren: actief, doen, in de praktijk, door morgen iets anders te doen dan vandaag, op je snufferd gaan en weer opstaan. Leren is een actief proces, dat doe je met je lijf. 

Dat doe ik volgens erkende concepten en met een no-nonsense aanpak: wat we doen, helpt. Mijn kernwoorden daarbij zijn: verbinding en vertrouwen, openheid en samen, doelmatig, planmatig en resultaatgericht, en een heel belangrijke: humor!

​Ik begin met een goed gesprek, om te kijken wat uw vraag is en welke bijdrage ik kan leveren. Die vraag is leidend, maar soms ben ik zo eigenwijs om verder te kijken. Het liefst start ik met een grondige analyse, om helder te krijgen waar uw organisatie staat en in welke context we gaan werken.

​De kern van mijn aanpak is verbinding en vertrouwen: uitspreken wat we willen, de belangen op tafel leggen, elkaars wensen kennen en respecteren en vervolgens kijken wat er precies nodig is om verder te komen. Veranderen gaat het beste als je dat samen doet, met open vizier, niet bang om fouten te maken en daar samen op te reflecteren.

Daarbij vind ik humor belangrijk. In elke bijeenkomst wordt er gelachen. Plezier in het werk geeft vertrouwen, zorgt voor verbinding, relativeert en versterkt.